JAAR 1

 

 

Het Trivium-gesprek

Het Trivium-gesprek is een vast en belangrijk onderdeel van de Trivium-week. In elke Trivium-week heb je samen met je ouder(s)/verzorger(s) en je mentor een Trivium-gesprek. In JAAR 1 leer je van je mentor wat een Trivium-gesprek is, hoe je dat voorbereidt, deelt en presenteert.

Een Trivium-gesprek bestaat uit twee onderdelen. 
In het eerste deel presenteer jij je resultaten en hoe je die hebt bereikt aan je ouder(s)/verzorger(s) en je mentor. Zeker één van je ouder(s)/verzorger(s) moet daarom aanwezig zijn bij het gesprek. Aan het einde van dit gesprek bepaal je samen met je mentor aan welke doelen jij de komende periode gaat werken, hoe je dat gaat doen en wat en wie je daarvoor nodig hebt. 

In het tweede deel praat je alleen met je mentor. Dit gesprek gaat over jouw interesses, waar je plezier in hebt, goed in bent, over je talenten en waar je je verder in zou willen ontwikkelen. Zo leer je jezelf beter kennen en de beste keuzes maken voor nu en je toekomst. Wij noemen dit op school loopbaanleren.
Aan het einde van dit gesprek maak jij een loopbaanverslag met jouw persoonlijke doelen. Dit loopbaanverslag zet je in jouw digitaal doorstroomdossier. In het mentoruur leer je precies hoe dit gaat.

 

 

Belangrijke informatie voor ouders(s)/verzorger(s) bij het Trivium-gesprek

Wij verwachten dat u als ouder(s)/verzorger(s) aanwezig bent bij het eerste deel van het Trivium-gesprek. In het Trivium-gesprek presenteert uw zoon/dochter aan u en de mentor hoe het gaat op school en aan welke voortgang en doelen hij of zij werkt. 

Het Trivium-gesprek is vier keer per jaar en is altijd op de donderdag in de Trivium-week. De gesprekken vinden zoveel mogelijk overdag plaats. Op de eerste informatieavond van het schooljaar kunt u de tijdstippen die voor u het beste uitkomen alvast aangeven bij de mentor.