jaar 2

 

 

Oriëntatie op de beroepen-werelden (OBW)

Een beroepenwereld geeft je alvast een kijkje in de beroepen die je in Amersfoort en omgeving kunt doen.
Dit zijn de drie beroepen-werelden in en om Amersfoort: 

1. De wereld van zaken doen
Jij kunt ondernemen, adviseren én verkopen!

2. De wereld van organiseren
Jij kunt het maken, promoten én organiseren!

3. De wereld van ontwerpen
Jij kunt het ontwerpen, maken én presenteren!

In periode 1 en 2 van JAAR 2 oriënteer jij je verder op de beroepen-werelden, zodat jij eind periode 2 een profielkeuze kan maken en in periode 3 een goede keuze kunt maken uit de beroepsgerichte keuzevakken op school.

Uit elke beroepenwereld kun je één of meer keuzevakken kiezen.
Wil je meer van één beroepenwereld weten, dan kies je voor keuzevakken die daar dieper op ingaan. Maar je kunt ook kiezen voor keuzevakken die je kennis laten maken met andere beroepenwerelden. 

OBW bereidt jou in periode 3 voor op het kiezen van jouw eerste keuzevak. Hoe doe je dat? Eerst maak je een keuze uit de beroepenwereld(en) die jou het leukst lijken of waar je meer over zou willen weten.
Dan schrijf je in een motivatiebrief waarom jij voor die beroepenwereld(en) kiest. Op basis daarvan word je de volgende zes weken ingedeeld bij de beroepenwereld(en) van jouw keuze. 

Tijdens deze zes weken ontdek je verder wat je wel of niet leuk vindt aan een beroepenwereld. In het digitale doorstroomdossier maak je opdrachten en voeg je eigen werk toe waar je trots op bent. Je krijgt antwoorden op waar je meer over zou willen weten, wat bij jou past en waar je goed in bent. Je ontdekt met welk keuzevak jij in periode 4 gaat starten!