jaar 3

 

 

HET TRIVIUM-GESPREK

In elke Trivium-week heb je samen met je ouder(s)/verzorger(s) en je mentor een Trivium-gesprek. Het is een vast en belangrijk onderdeel van de Trivium-week. Het gaat over jou! Over wat jij kunt en wilt en over jouw persoonlijke doelen. Jij bereidt het Trivium-gesprek voor en je deelt je voorbereiding vóór het gesprek met je mentor.

Een Trivium-gesprek bestaat uit twee onderdelen:

1. Met je ouder(s)/verzorger(s) en je mentor
Jij presenteert aan je ouder(s)/verzorger(s) én je mentor je resultaten en hoe je die hebt bereikt. Je vertelt aan welke doelen je de komende periode werkt en hoe je dat gaat doen. Zeker één van je ouder(s)/verzorger(s) moet daarom aanwezig zijn bij het gesprek.

2. Met je mentor
Daarna praat je alleen met je mentor. Jullie praten over jouw interesses, waar je plezier in hebt, goed in bent, over je talenten en waar je je verder in zou willen ontwikkelen en welke vervolgopleidingen en beroepen daar het beste bij passen. Aan het einde van dit gesprek maak jij een loopbaanverslag met jouw persoonlijke doelen. Dit loopbaanverslag zet je in jouw digitaal doorstroomdossier. In het mentoruur leer je precies hoe dit gaat.

 

 

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR OUDERS(S)/VERZORGER(S) BIJ HET TRIVIUM-GESPREK

Wij verwachten dat u als ouder(s)/verzorger(s) aanwezig bent bij het eerste deel van het Trivium-gesprek. In het Trivium-gesprek presenteert uw kind aan u en de mentor hoe het gaat op school en aan welke voortgang en doelen hij of zij werkt. 

Het Trivium-gesprek is vier keer per jaar en is bijna altijd op de donderdag in de Trivium-week. De gesprekken vinden zoveel mogelijk overdag plaats. Op de eerste informatieavond van het schooljaar kunt u de tijdstippen die voor u het beste uitkomen alvast aangeven bij de mentor.